Edelstenen


Phi kristallen, Vogel kristallen of Phi Vogel kristallen zijn zeer krachtig doordat ze het licht op een speciale manier focussen of bundelen. Ze worden gebruikt om te helen op dna nivo, van het fysieke en het lichtlichaam.

Phi kristallen hebben een duidelijke link naar Atlantis. Deze zeldzame kristallen werden daar gebruikt omdat deze door hun bijzondere vorm licht konden versterken. Kristallen werden gebruikt om energie op te wekken, maar deze energie├źn waren zo krachtig dat niet iedereen deze verantwoordelijkheid nog kon hanteren. Doordat men na het vergaan van Atlantis niet meer respectvol met deze energie├źn om kon gaan zijn ze verdwenen, om sinds het eind van de vorige eeuw weer naar boven te komen.
De Phi kristallen werden opnieuw ontwikkeld door Marcel Vogel (1917-1991), een kristal- onderzoeker bij IBM. Hij ontdekte dat planten, mensen en water dragers waren van gedachten, en dat deze dus ook met gedachten gestuurd konden worden. Dat gold ook voor kristal, gestold licht, dat de creatie van licht naar een fysieke manifestatie mogelijk maakte. Gedachten kunnen worden gefocust en dat kan ook met licht op een speciale manier te geleiden.

Dat gebeurt onder andere bij het slijpen van een diamant. Een diamant wordt zodanig geslepen, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de specifieke brekingsindex. Zo wordt het licht optimaal maar buiten geleid, zodat het een mooie schittering krijgt.

Marcel Vogel paste de facettentechnieken van het diamantslijpen toe op kristalpunten om een nieuw soort kristal te ontwikkelen, het phi kristal. Het slijpen in facetten kan er voor zorgen dat het licht in een kristal wordt gespiegeld en versterkt. Er ontstaat een naar buiten gerichte vorm van laserlicht. Dat kan met de juiste intentie gedachten versterken, en wordt ook toegepast om licht te bundelen en het (licht)lichaam te helen.

De vorm die Marcel Vogel aan een phi kristal gaf is onder andere afgeleid van de geometrie van de levensboom, de Kaballa, die ook in de levensbloem (flower of life) van de heilige geometrie past. De vrouwelijke kant (de stompere zijde) van een phi kristal is geslepen in een hoek van 51 graden. Deze hoek komt in de grote piramide van Gizeh terug, maar ook in de Man van Vitruvius van Leonardo da Vinci, alsook in de zevenster. De mannelijke, scherpe zijde van een phi kristal zend een laserachtige energie uit, die zeer krachtig op het energetische lichaam inwerkt, en onder meer kan worden gebruikt bij energetische operaties.

Het licht dat door de phi vogel kristallen wordt geleid krijgt prachtige geometrische patronen mee. Er is bij de foto’s een lamp gebruikt om te laten zien hoe een phi kristal werkt, maar het is niet nodig om een lamp te gebruiken bij een phi kristal.

Marcel Vogel is in 1991 overleden, zodat de originele Vogel kristallen niet meer verkrijgbaar zijn. Ze worden nu wel door diverse slijperijen aangeboden, in verschillende geometrie vormen. Naast de natuurlijke kristalpunt vorm van zes facetten, zijn er ook meer of minder facetten mogelijk, die elk hun eigen specifieke uitwerking hebben. Er worden tegenwoordig ook Phi kristallen aangeboden met meer dan 12 facetten. Deze zijn moeilijk verkrijgbaar en erg kostbaar. Vaak wordt de prijs buitenproportioneel opgedreven. Ze zijn ook niet altijd nodig, daar de phi kristallen t/m 12 zijden al heel krachtig werken en het lichtspel bij meer facetten verstrooid wordt. Meer is dus niet altijd beter.
Bij ons op de Beurzen zijn deze kristallen te bewonderen en te voelen, ze zijn er in verschillende afmetingen.