OP DE GRENS VAN HET PARANORMALE EN SCHIZOFRENIE

brain Gerard Heutink

 Ik krijg in mijn praktijk veel te maken met mensen die paranormaal begaafd zijn, en daar dan ook een heel groot probleem mee hebben. Ik probeer die mensen te helpen door hen te begeleiden in het leren omgaan met die gevoelens. Steeds meer mensen worden angstig en psychotisch van het zich verdiepen in het paranormale. Dan heeft zo iemand een goede begeleiding nodig om weer zich zelf te worden. Het komt dan ook voor dat ik een gevoel heb dat ik iemand naar een deskundig iemand moet door verwijzen de psychiater. Ik ben geen arts maar paragnost. Er wordt al heel snel door paragnosten gezegd wist u dat u ook paranor­maal begaafd bent!! Dan denk je!!  ik paranormaal?  Dan ga je op dingen letten en je ziet dat je inderdaad gevoelens hebt die niet iedereen heeft. Je gaat je er in verdiepen en boeken lezen en ziet daar ervaringen instaan van andere paranormaal begaafden die je bij je zelf herkent. Maar hoe ga je nu met het paranormale om? Je komt er dan pas achter dat je niet bent verrijkt maar met een probleem bent opgezadeld. Wand het is echt niet zo makkelijk en fijn om paranormaal begaafd te zijn er word te makkelijk over gedacht.  Er komt een ommekeer in je leven je wordt door veel mensen niet meer begrepen. Iedereen die paranormaal begaafd is heeft z’n eigen gevoelens wat hij of zij moet ontwikkelen. De een heeft de gave om te pendelen de ander is weer beter in psychometrie enz. Het komt in weze allemaal op het zelfde neer,  het zijn gevoelens die je gebruikt om waarnemingen te doen. Dan moet je iemand vinden die je daar in begeleid. Maar die is meestal moeilijk te vinden en kost een hoop geld. En er word meestal een cursus aangeboden dat zou dan goed voor je zijn. Er zijn in deze paranormale wereld veel zwevers die overal een verklaring voor zoeken, want zij zijn paranormaal dus moet er vanuit genezijde een bedoeling achter zitten . Dat is natuurlijk niet zo, er gebeuren ook aardse dingen als je een aanrijding krijgt in het verkeer zit daar niets achter, je hebt gewoon niet goed opgelet. Je mag niet alles op het paranormale schuiven er gebeuren ook nog gewone dingen in het leven. Het gevaar van zo omgaan met het paranormale, kan je fataal worden. Hier kan op een gegeven moment een probleem optreden wat psychose heet. Er komen heel langzaam stemmen in je hoofd op die heel aardig beginnen maar later kunnen overgaan in stemmen die opdrachten geven. Ik wil dan ook door dit artikel, aangeven hoe gevaarlijk het kan zijn om zomaar tegen iemand te zeggen je bent paranormaal begaafd. Als je het gevoel hebt bij iemand dat hij of zij paranormaal is, nodig die persoon dan ook uit in je praktijk, en begeleid zo’n iemand. Ik heb in mijn praktijk als paragnost met heel veel verschillende problemen te maken, maar wat mij het de laatste tijd opvalt dat er steeds meer mensen verschijnen die psychotische verschijnselen van het paranormale hebben gekregen. Een goed voorbeeld is het verhaal van een client van mij, die in een psychiatrisch ziekenhuis is terecht gekomen. Hij is alles in zijn leven kwijt geraakt ook zijn huis. Overigens heeft Ton toestemming  gegeven om dit te publiceren. Niet om de publiciteit maar om mensen te waarschuwen voorzichtig om te gaan met dit fenomeen.

Ik citeer zijn bijdrage letterlijk: 

Voor zo’n vijf jaar geleden werd ik mezelf bewust van het feit dat ik paranormaal begaafd ben. Het werd me verteld door een vrouwelijke paragnost die mij behandelde in een tijd dat niet alles op rolletjes liep in mijn leven. Het is me later keer op keer bevestigd door allerlei paranormale genezers. Ik voelde me er fantastisch bij. Het klopte gewoon met alles wat ik tot dan toe had meegemaakt. Ik hoorde stemmen die mij van alles vertelde. Nu zo’n vier jaar geleden werd het me ineens duidelijk hoe gevaarlijk het kan zijn wanneer je zomaar in het paranormale diepe wordt gegooid. Op een nacht vertelde de stemmen die ik al een jaar hoorde (ik ben helder­horend) dat ik zelfmoord moest plegen. Ik werd er zo bang van dat ik m’n huis ben uit gevlucht. De stemmen bleven die zelfde boodschap herhalen en ik kwam in een psychia­trisch ziekenhuis terecht.Daar heb ik een jaar gezeten en ben vol gestopt met medicijnen.Nu woon ik  alweer twee jaar beschermd, omdat ik niet thuis durf te wonen. De stemmen komen met de regelmaat van de klok terug. Ik wil hiermee niemand beschuldigen, maar wat wel een feit is, is dat ik er allemaal veel te makkelijk over gedacht heb. Dat werd mij allemaal mede ingegeven door al die genezers die me verzeker­den dat het bij mij allemaal als vanzelf zou gaan en ik er niets voor hoefde te doen. Ik zit nu mooi met de gebakken peren en kan alleen maar hopen dat het uitzicht nog ten goede zal keren. Ik wil Ton.R. bedanken voor zijn dapperheid om dit te laten publiceren, het is een stof om toch mensen aan het nadenken te zetten. Laten we met Ton met z’n allen de kracht en energie sturen om zich hier doorheen te worstelen om weer snel beter te worden. Met Ton gaat het wonder boven wonder door uitgebalanceerde medicatie een stuk beter.

Dit is nog maar een voorbeeld zo zijn er nog velen. Ik hoop dat door dit artikel het een beetje duidelijk is geworden dat het paranormale ook nog een andere kant heeft, wees er voorzichtig mee.Ik vind dan ook persoonlijk dat je als paragnost de verantwoordelijkheid moet dragen voorzichtig met dit soort uitspraken te zijn. Je kan hierdoor een grote verwarring veroorzaken in iemands leven.Je bent als paragnost verantwoordelijk voor alle uitspraken die je doet, men­sen die hebben een vertrouwen in die uitspraken. Ik probeer mensen te begeleiden in hun ontwikkeling. Intuïtieve ontwikkeling betekend, mensen leren omgaan met hun intuïtieve gevoel.B en je met paranormale zaken bezig probeer eerst zelf in evenwicht te komen dat is het belangrijkste wat er is. Als je bijvoorbeeld zelf overspannen bent hoe kan je dan een ander die overspannen is adviseren om beter te worden, als je zelf niet weet hoe je beter moet worden. (De lamme helpt de blinde) Ik bedoel hiermee te zeggen dat de grens van paranormaal en schizofrenie maar heel erg klein is. Wees voorzichtig voor je het weet is het te laat en zit jij je hele leven aan de pillen.